... mert tudjátok, a fű zöld...
...JÓVAL
.
rozsadamentes acél

A rozsdamentes és hőálló acélok és hegesztésük

A 20. századi nagy ipari fejlődésnek köszönhető széleskörű elterjedése az erősen ötvözött acéloknak. A rozsdaállósággal már az 1800 évek végén is foglalkoztak, de a német Krupp vállalat szabadalma hozta meg az igazi eredményt 1912 –ben az ausztenites acéllal, majd az USA szabadalmaztatta a martenzites acélt1919-ben.

De miért is volt szükség ötvözött acélra? Mitől ötvözött?

Azokat az acélokat nevezzük ötvözött acélnak, amelyek vason (Fe) és szénen ( C )kívül ötvöző elmeket is tartalmaznak. Ezek szilicium (Si), mangán (Mn), nikkel (Ni) lehetnek.

Célja az acél felhasználhatósági tulajdonságainak javítása volt. ( szilárdság, hőszilárdság, hőállóság, éltartósság, korrózióállóság, kopásállóság vagy épp a savállóság.

 

Összefoglaló táblázat itt található:

Saválló és korrózióálló acélminőségek csoportosítása

 

Kollégáink, igény esetén segítenek a választásban! ( info@welding2000.hu / 0036-30-4591037 )

iratkozzon fel hírlevelünkre

A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a Welding 2000 Kft elektronikus hírlevelet küldjön Önnek aktuális ajánlatairól, termékeiről, információiról. Egyúttal felhatalmazza a Welding 2000 Kft-t arra, hogy a megadott adatait a megjelölt célból bizalmasan kezelje, viszont azt harmadik félnek ki nem adhatja.

Bármilyen további adatkezeléssel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk az info@welding2000.hu  e-mail címen vagy postai úton levélben, vagy kattintson ide.