Welding Blog

Főoldal / Blog

GCE Holding AB

GCE Holding AB


A GCE eredete a huszadik század elejéig nyúlik vissza, amikor először találták ki az oxi-acetilén vágási és hegesztési módszereket. A GCE-t 1987-ben alakították ki, két gázberendezési tevékenység egyesítésével a világ vezető ipari gázipari cégeiből egy szervezetbe. A mai termékportfólió sokféle alkalmazást tesz lehetővé, az egyszerű nyomásszabályozóktól és a hegesztőcsövektől a hegesztéshez és a kifinomult gázellátó rendszerekhez az orvosi és elektronikai ipar számára.

 

  

A GCE-csoport megalakulása óta gyorsan növekedett, és az európai gázipari ipar szerkezetátalakítását fúziók és felvásárlások útján vezeti. A központ székhelye Svédországban, Malmöben található, ahol a csoport valamennyi európai piacon tevékenykedik, és Oroszországban, Kínában, Indiában és Dél-Amerikában tevékenykedik.

A főbb termelési központok Európában és Ázsiában találhatók. Ma a világon több mint 850 ember dolgozik a GCE csoportban.

A GCE csoportról

GCE-csoport kiterjedt termékválasztékkal rendelkezik az ipari , orvosi , nagy tisztaságú ügyfeleinek kiszolgálására.

A GCE Csoport helyi értékesítési és ellátási cégeket kínál a következő helyeken: Ausztria, Benelux államok, Csehország, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült, Kína és Oroszország.

Emellett a GCE nemrégiben új értékesítési irodákat nyitott Indiában, Közel-Keleten (Dubai), Panamában és Mexikóban, és főbb termelési létesítményei a Cseh Köztársaságban és Kínában találhatók. A GCE-nek egy központi forgalmazási központja van, amely a prágai északra fekvő Kladnóban található.

A GCE Holding AB. 1996-ban alapította meg magyarországi leányvállalatát, a GCE Hungária Kft-t. A Magyarországon, Halásztelken működő cég egyben a délkelet európai régió központja is, ahonnan a kereskedelmi és műszaki támogatást biztosítja nagykereskedelmi értékesítési csatornáin keresztül partnerei részére.

A GCE Hungária Kft-értékesítési területe közé az alábbi országok tartoznak:

A termékek kiszállítása viszonteladó partnereik felé a GCE európai elosztó központjából (EDC) történik, amely Csehországban található.

GCE által kínált termékek négy üzleti területre oszthatók:

 

A GCE Group ma Európa vezető vállalata a gázellenőrzés területén, és részt vesz a nagynyomású gázok nyomás- és áramlásszabályozására szolgáló minden típusú berendezés fejlesztésében és gyártásában. A GCE fő tevékenysége eredetileg az oxigén-acetilén vágási és hegesztési piacon koncentrálódott. Azonban a nagynyomású gázok kezelésében szerzett több mint 100 éves tapasztalattal a termékcsalád most már nagy tisztaságú és orvosi gázkészülékekre is kiterjedt.

A mai termékportfólió sokféle alkalmazást tesz lehetővé, az egyszerű nyomásszabályozóktól és a hegesztőcsövektől a hegesztéshez és a kifinomult gázellátó rendszerekhez az orvosi és elektronikai ipar számára.

2018-ban a Gas Control Equipment ( GCE ) az ESAB Cutting Systems GmbH. részévé vált. 

"A GCE és az ESAB globális jelenlétének és folyamatos fejlesztési kultúrájának ötvözésével teremtett lehetőségek mindkét vállalkozást új sikerek eléréséhez fogják vezetni. ” - mondja az ESAB elnöke, Shyam Kambeyanda. 

Az ESAB megvásárolja a GCE-t