... mert tudjátok, a fű zöld...
...JÓVAL
.
fejlesztés

Kutatás-fejlesztés ( A porbeles huzalok)

Az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán, az autópálya felett épült körforgalom bizonyára sokaknak ismerős. A beton-acél szerkezetű hídon helyezkedik el. Fő tartóit 2-2 darabban gyártották le, amit a helyszínen kellett helyére rakni, összehegeszteni, mindösszesen 7 óra leforgása alatt. Az elterjedt kézi ívhegesztés túl lassúnak és bizonytalannak a vélték. A tömör elektródás, védőgázas hegesztés az idő rövidsége miatt nem adott volna lehetőséget a javításra, az előforduló porszemcsék miatt kialakuló gázzárványosság miatt. Így felmerült a porbeles huzalos védőgázos hegesztési lehetőség. Ezt Köber József (nyugalmazott hegesztőmérnök) és társai még diákként vizsgálták és kiváló eredményeket értek el. A gyökvarrat egyoldali hegesztéséhez pedig a kerámia alátétes fürdőbiztosítást gondoltak ki. A varratok hibátlanok voltak, és az eljárásvizsgálat alapján a kötés szilárdsági és szívóssági tulajdonságai megfeleltek az S355K2G3 minőségű alapanyagra előírt követelményeknek. Huzalként bázikus töltetű huzalelektródát alkalmaztak. A technológia bevált. A következő hidak építésénél már ezt a módszert alkalmazták.- forrás: Hegesztéstechnika XXVII. évf. 2017. 4.szám

iratkozzon fel hírlevelünkre

A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a Welding 2000 Kft elektronikus hírlevelet küldjön Önnek aktuális ajánlatairól, termékeiről, információiról. Egyúttal felhatalmazza a Welding 2000 Kft-t arra, hogy a megadott adatait a megjelölt célból bizalmasan kezelje, viszont azt harmadik félnek ki nem adhatja.

Bármilyen további adatkezeléssel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk az info@welding2000.hu  e-mail címen vagy postai úton levélben, vagy kattintson ide.